Macbook сервиз София

Професионален ремонт на MacBook Pro/Air  – на приемлива цена, с високо качество на извършените ремонти, кратко време за реакция, безплатна диагностика.

Apple сервиз „Quantum Computers“ е специализиран сервиз за MacBook, в който може да разчитате на поправка на лаптоп Apple на достъпна цена. Извършваме качествен и надежден ремонт на MacBook Pro/Air, независимо от възникналата повреда и с гаранция върху ремонта. В нашият сервиз за Apple устройства предлагаме почти всеки вид хардуерен ремонт на макбук, включително ремонт на дънна платка на Mac. Всеки ремонт на повреден MacBook се извършва с нови, оригинални резервни части.

Безплатен преглед и диагностика на MacBook Pro/Air – в нашият сервиз за лаптопи Apple установяването на дефекта се извършва в  кратки срокове и няма да ви струва нищо. Заплаща се единствено успешен ремонт на повредения Mac, ако клиентът желае поправка.

Списък с извършваните услуги:

 • Ремонт на повредено дъно ( дънна платка) на MacBook Pro/Air, на ниво електронен елемент. Дънни платки за Mac се подменят само в краен случай, когато ремонт на повреденото дъно е абсолютно невъзможен. Предвид високата цена на дъната за MacBook Pro/Air (дори втора употреба), се стремим да предлагаме често единственото рентабилно решение – компонентен ремонт на повредената дънна платка.
 • Смяна на повредена/изгоряла видео карта на Apple MacBook Pro. Дефектна графична карта (графичен чип) е често срещан проблем при моделите на MacBook Pro 15/17″ с външна видеокарта – видео чиповете се повреждат вследствие прегряване и интензивна употреба. Смяна на повреден чипсет на лаптопи MacBook Pro/Air, както и всякакви други компоненти на BGA монтаж.
 • Apple MacBook не зарежда батерия – отстраняване на дефекти и проблеми в схемата за заряд на батерия при лаптопи Mac.
 • Apple MacBook не работи подсветка – екранът не се засветява, вижда се бледо картина на заден фон (най-видимо при оглеждане на дисплея под ъгъл). При лаптопите Apple, инверторът който включва и управлява светодиодите на екрана, е част от дънната платка.
 • Смяна на клавиатура за MacBook. Разполагаме с техническите умения за смяна на повредена макбук клавиатура посредством отделяне от корпуса, избягвайки цялостна подмяна на top case.
 • Пълна профилактика и почистване от прах на лаптопи Apple MacBook Pro/Air, с включена смяна на термо паста на процесор и видеокарта (при моделите на Mac с външно видео). Ако вашият MacBook прегрява, ние ще го почистим от прах бързо и качествено, в рамките на 2-3 работни часа.
 • Почистване на залят с течност Mac, с включено пълно разглобяване на лаптопа за надеждно премахване на попадналата течност/влага. Смяна на полята с течност клавиатура на Apple MacBook – подменяме самата клавиатура а не цялото assembly, с цел поевтиняване на ремонта.
 • Ремонт на залята с течност дънна платка (дъно) на Apple MacBook Pro и Air. Възстановяване на пострадало от течност дъно на Mac: смяна на повредени и изгнили електронни елементи, възстановяване на изгнили/прекъснали писти и проходни отвори. Ако сте изсипали течност върху любимият ви Mac, ние ще отстраним проблема.
 • Смяна на батерия за MacBook Pro/Air – включително на батериите за MacBook залепени за top case (горен капак) на лаптопа. Разполагаме с необходимите инструменти и с отработена технология за безпроблемната смяна на такъв тип батерии. Няма да оставим драскотини и следи по корпуса на вашият Mac, батерията ще бъде сменена без забележки по лаптопа. Вносител сме на оригинални Apple батерии.
 • Смяна на екран/дисплей и screen assembly на лаптоп Apple. При малък брой модели MacBook Pro/Air съществува възможност за подмяна на самата матрица/екран на лаптопа, при други е възможна единствено подмяна на целия модул (screen assembly). Поначало Apple не предвиждат възможност за разглобяване на екраните на MacBook, такава опция се среща само при някои конкретни модели.
 • Смяна на букса на захранване на лаптопи Apple MacBook. Ако буксата, в която се включва Magsafe зарядното за Mac, е нагоряла или прекъсва (не контактува добре), ние ще извършим нейната подмяна и отстраним проблема.

Сервизът за MacBook работи с клиенти от София, и страната. Приемаме лаптопи за ремонт и посредством куриер – ако не разполагате с време или сте на отдалечено разстояние от сервиза, винаги може да изпратите за поправка повреденият Mac на посоченият в сайта адрес.

Разполагаме с познанията и възможностите за отстраняване на повреди с високо ниво на сложност. Налично оборудване за работа с елементи на BGA монтаж – сменяме прегряла видео карта и чипсет на MacBook, извършваме реболинг при нарушен контакт между чипа и дънната платка. Имаме богата практика с отстраняването на популярните дефекти в графиката при моделите MacBook Pro A1260 / A1297  /A1286 /A1398  – разполагаме на склад с най-разпространените графични чипове използвани в тези лаптопи.

ремонт на CPU процесор на Macbook в СофияВ случай че вашият Apple MacBook няма картина, не зарежда батерия, няма захранване,  не разпознава HDD, залят е с течност, или е със счупен екран – ние ще го приведем в работещо състояние, с гаранция върху извършеният ремонт.

Разполагаме с необходимото оборудване за диагностика и поправка на повредено дъно на MacBook. Откриваме и отстраняваме дефекта до елемент, което значително поевтинява ремонта на Apple лаптопа.

Една от често срещаните повреди е залят с течност MacBook. При такъв тип повреда обикновено се поврежда клавиатурата на Mac лаптопа, или trackpad. При обилно заливане течността е възможно да попадне и върху дънната платка и да причини дефект. При нас може да разчитате на професионална помощ в поправката на полят с течност Apple MacBook – почистване и смяна на повредена Mac клавиатура, ремонт на повредена дънна платка.

Друг популярен проблем е свързан с прегряване на MacBook. При попадане на прах в лаптопа и изсъхнала паста на процесор, устройството интензивно прегрява в работен режим и това е предпоставка за дефекти. Ако вашият Apple MacBook загрява повече от обичайното, долният капак е горещ, и вентилатора работи на високи обороти, значи е дошло време за цялостно почистване и смяна на паста на процесор на вашият лаптоп Apple. Предварително можете да проверите работните температури с програма – ако те са високи, то лаптопа има нужда от почистване от прах и смяна на пастата, което е препоръчително да бъде извършено навреме за да се избегне последваща повреда на дънната платка. В нашият сервиз за MacBook Pro и Air ще извършим почистването на вашия лаптоп Apple в рамките на работния ден – с включена смяна на паста на процесор. Термо пастата която нанасяме при почистване е от реномирани производители и с много високо качество.

Най-тежкият тип повреда е дефект в дънната платка. В повечето случаи ремонт е възможен, и в ценово изражение е многократно по-евтино  от подмяна на цялото дъно на вашият MacBook.

Всички извършени ремонти са с гаранция, стремим се да извършваме отстраняването на повредите в максимално кратки срокове и с високо качество на услугата.