Бърза и качествена профилактика и почистване на лаптоп Apple MacBook Pro/Air, с включена смяна на термо паста на процесор.

ремонт на изгоряла дънна платка на MacBookЕкспресно почистване на MacBook от прах – в рамките на 2-3 часа от приемане на лаптопа, ще получите обратно вашият Mac цялостно почистен и със сменена паста на процесор и графична карта (при моделите MacBook с външна графика).
В цената за почистване и профилактика на Mac е включено и външно почистване на лаптопа, когато такова се налага.

В Apple сервиз „Quantum Computers” профилактиката и почистване на лаптоп Apple се извършват посредством пълно разглобяване и премахване на попадналата прах от вентилатори, корпус, дънна платка. В обслужването е включено и външно почистване на лаптопа, когато има необходимост. Не пестим от труда си, и ще почистим вашият Mac професионално.

Използваните от нас термо пасти при профилактика на Mac са с високо качество и от реномирани производители. Не правим компромис с качеството на използваните консумативи.

Попадането на прах и други твърди частици в един лаптоп е неизбежен процес във времето, интензивността на който е свързана както с работната среда, така и с начина на употреба.

Със стечение на времето въздушният поток забира прах от околната среда, и тя се натрупва във вентилаторите на вашият MacBook, в ребрата на радиатора, върху дънната платка и корпуса на лаптопа. Води до нарушаване интензитета на въздушния поток и намаляване дебита на вентилаторите, и оттам до общо прегряване.

Ефектът обикновено е комбиниран и с изсъхване на термо паста на процесор и графичен чип – от една страна това е естествен процес, от друга е свързано с промяната на температурните режими предвидени от Apple, вследствие насъбраната прах.

Комбинацията от големи количества прах и изсъхнала паста обикновено води до интензивно прегряване на вашият Макбук, което е предпоставка за проблеми в работата на преносимия компютър, или дори способно предизвика повреда в лаптопа.

Най-често срещаните симптоми при прегряващ Apple MacBook са силно нагорещен корпус, понякога съпроводено с ниска или влошена производителност на лаптопа в работен режим. Оборотите на вентилаторите са по-високи от нормалното, и като следствие лаптопа издава непривично силен шум по време на работа.

Ако забележите някой от тези симптоми, то това е знак че е дошло време вашият Mac да бъде почистен и обслужен.