Смяна на клавиатура на MacBook Pro/Air с оригинална резервна част в Quantum Computers, на разумна цена. При възникнала повреда в клавиатура за лаптоп Apple, ние сменяме самата клавиатура, без нужда от подмяна на top case. Разумният и бюджетен подход за отстраняване на възникнал проблем с клавиатура на Mac.

Кое са най-често срещаните причини, способни да доведат до отказ на клавиатура при лаптопи Apple?

Клавиатурата на Вашият Mac е един силно натоварен модул, който в жизнения си цикъл може да претърпи десетки хиляди натискания на бутоните, други механични въздействия, попадане на твърди частици, и заливане с течност. Тоест, повреда в Макбук клавиатурата може да възникне както вследствие естествена амортизация, така и в резултат на предизвикани повреди като удар или заливане с течност.

Препоръчваната от производителя практика е свързана със смяна на Top Case , който представлява целия горен капак заедно с клавиатура и Trackpad, но цената обикновено е твърде висока. Допълнително усложнение представлява практиката батериите на Mac да се лепят за горния капак, важи за всички модели Макбук произведени след средата на 2012-а година, което допълнително оскъпява услугата. На практика, смяна на клавиатура на Mac в официален сервиз обикновено означава комплект клавиатура + горен капак + батерия.

В нашият сервиз можем да сменим клавиатура на MacBook без подмяна на цялото assembly, и това се отразява на крайната цена. Всички клавиатури за лаптоп Apple произведен след 2012-а година са занитени за горния капак, но има отработена процедура за тяхната смяна. След ремонта не остават следи, и не съществуват никакви рискове за привнасяне на допълнителни повреди. При някои модели MacBook Pro се налага демонтиране на батерията за да се извърши смяна на клавиатура, но и при този сценарий предлагаме работещо и проверено решение.

Според производителите на лаптопи, включително и Apple, клавиатурите са консуматив,  именно поради интензивната натовареност. Не подлежат на ремонт, представляват капсулиран модул и възможностите за интервенции и поправка са минимални. В случай на възникнала повреда, клавиатурата на MacBook просто се подменя с нова.

За разлика от останалите лаптопи, клавиатурата при Apple MacBook е на USB интерфейс и освен че може да спре да функционира, напълно или изцяло, може да доведе до странни и разнообразни странични ефекти по време на работа на устройството.
При голяма част от моделите на Apple MacBook бутонът за включване е част от клавиатурата, което може да доведе дори до невъзможност за стартиране на лаптопа.