Оригинална батерия A1321 за Apple MacBook Pro A1286 15″

Оригинална батерия за MacBook Pro/Air в „Quantum Computers“ – с гаранция и на топ цена. Поддържаме почти всички модели батерии за лаптоп Apple.

Предлагаме смяна на батерия за MacBook закупена от нашият магазин, включително на батериите фабрично залепени за корпуса на лаптопа – в кратки срокове и без оставяне на следи.

Батериите за Apple MacBook Pro/Air могат да бъдат заявени  през форма за бърза поръчка без необходимост от регистрация, или по телефон. Или закупени на място в нашият магазин. Всички Apple батерии са придружени с гаранционна карта и касова бележка. Заявените продукти се обработват и изпращат на клиента в деня на поръчката, с куриер по избор и възможност за преглед преди плащане. Поръчки се приемат и обработват до 17.30 ч. – заявките след този час се изпращат на следващия работен ден. Ако не знаете с точност модела на батерията на вашия Mac – свържете се с нас по телефон или e-mail, и наш служител ще Ви консултира.

 

Безплатен монтаж на закупени от нас батерии за Apple MacBook , монтирани с винтове. Смяна на залепена за top case батерия за Mac е платена.

В Quantum Computers предлагаме нови, оригинални Apple батерии за MacBook Pro и  MacBook Air с 12 месеца гаранция и възможност за доставка на модели отсъстващи от наличност.

Ние сме вносител на оригинални батерии за Apple MacBook Pro/Air, които отговарят на точни параметри съобразно изискванията на производителя, и не носят риск за лаптопа.  Купувайки неоригинална  батерия за Apple, вие не само рискувате да станете жертва на некачествен продукт, но и да навредите на Вашият Mac. Мнозинството от продаваните „ментета“ на пазара често не могат да бъдат разпознати от контролера на дънната платка, работят с нисък капацитет, имат кратък живот, и в някои случаи са способни дори да предизвикат повреда.

Безплатен монтаж на закупени от нас MacBook батерии. Всички батерии за лаптоп Apple MacBook Pro/Air монтирани с винтове се подменят безплатно, в момента на покупката (смяната на батерията отнема 10-20 мин.). Изключение правят батериите за Apple залепени върху Top Case (горен капак) на моделите MacBook Pro произведени след средата на 2012-а година. Смяната на залепена MacBook батерия е трудоемка, изисква време и усилия. При това конструктивно решение Apple предвижда смяна на MacBook bateria в комплект с целия Top Case. Ние предлагаме отработена технология за смяна на залепени батерии за MacBook, което естествено се отразява на крайната цена, в полза на клиента.

Кога MacBook батерията трябва да се смени

Когато батерията за MacBook не се зарежда изобщо,  разрежда се по-бързо от обичайното, или вашият Mac изписва съобщение за грешка с батерията (replace soon / replace now / service battery).  Това обикновено означава че батерията е достигнала допустимият брой цикли, предвидени от производителя за правилното й функциониране, или има износени клетки с намален капацитет. Тогава е време за нова батерия. Обърнете се към нас за оригинални батерии за MacBook Pro и Air – на приемлива цена и с отлично качество.

Максимален допустим брой цикли на зареждане на Apple батерия за MacBook

Максимално допустимият брой цикли на MacBook bateria варира при различните модели лаптопи Mac, и обикновено е между 800 и 1200 цикъла. Но при неправилна експлоатация или „несполучлива“ батерия капацитета на MacBook батерията може да се намали драстично и преди достигане на тези стойности – те са изцяло информативни. Обикновено собственикът на устройството е способен много по-точно да определи дали батерията е за смяна – тя започва да се разрежда по-бързо от обичайното, появяват се съобщения за грешка.

Демонтиране и смяна на външни, вътрешни и твърдо фиксирани батерии за MacBook

Батериите за MacBook могат да бъдат външни или интегрирани, в зависимост от модела. При външна батерия достъпът е директен. Интегрираната  Apple батерия е монтирана вътре в лаптопа, под долния капак.

Apple от дълго време не произвежда модели на MacBook Pro/Air с външни батерии с директен достъп. При всички лаптопи Apple произведени след 2009-а година включително, за да се достигне до батерията се налага демонтиране на долния капак.

При интегрирана MacBook батерия монтирана с винтове, се налага частично разглобяване, за да бъде тя извадена и сменена. Разглобяването и поставянето на новата батерия изисква подходящи отвертки със специфични накрайници, предвидени от Apple. Ако използвате неподходящи инструменти, е възможно да се повредят винтовете захващащи батерията или капака на лаптопа, което е предпоставка за допълнителни проблеми.

При батериите за MacBook залепени за корпуса (top case) на лаптопа, смяната е желателно да се извърши от специалист, тъй като технологията по подмяна е специфична, трудоемка, и рискова – ако залепената Apple батерия бъде наранена/пробита при опита за демонтаж, е възможно дори да се възпламени (виждали сме резултати от некомпетентна намеса). Или да бъде наранен горният капак на лаптопа – често срещан резултат при неправилно извършен опит за смяна на Mac батерия с неподходящи инструменти и методика.