Сервиз за лаптопи  „Quantum Computers“ e специализиран Apple сервиз за ремонт на MacBook Pro и MacBook Air в София, на достъпна цена. Извършваме професионален ремонт на лаптопи Mac, с гаранция върху поправката, и на достъпна цена.  Предоставяме всички услуги, свързани с ремонт на Mac лаптопи. Поправката на всеки Mac се извършва с оригинални нови резервни части.

Безплатна диагностика на MacBook Pro/Air – в нашият сервиз за лаптопи Apple установяването на дефекта се извършва в  кратки срокове и няма да ви струва нищо. Заплаща се единствено успешен ремонт на повредения Mac, ако клиента желае поправка.

Списък с извършваните услуги:

  • Ремонт и поправка на повредено дъно ( дънна платка) на MacBook Pro/Air, работи се до елемент. Дънни платки за Mac се подменят само в краен случай, когато ремонта на повреденото дъно е абсолютно невъзможен. Предвид високата цена на дъната за Mac Pro/Air (дори втора употреба), се стремим да предлагаме често единственото възможно решение – ремонт на повредения лаптоп.
  • Смяна на повредена/изгоряла видеокарта на Apple MacBook. Това е често срещан проблем при моделите на MacBook Pro с външна (отделена) видеокарта – повреждат се вследствие прегряване и интензивна употреба. Сменяме и повреден чипсет на лаптоп Apple, както и всякакви други чипове на BGA монтаж.
  • Пълна профилактика и почистване от прах на лаптопи Apple MacBook Pro/Air, с включена смяна на термо паста на процесор и видеокарта (при моделите на Mac с външно видео). Ако вашият Mac прегрява, ние ще го почистим от прах бързо и качествено, в рамките на работния ден.
  • Почистване на залят с течност Mac, с включено пълно разглобяване на лаптопа за надеждно почистване на попадналата течност/влага. Смяна на повредена клавиатура на Apple MacBook след поливане с течност – подменяме самата клавиатура а не цялото assembly, с цел поевтиняване на ремонта. Работи се внимателно, без оставяне на следи от работата по лаптопа.
  • Смяна на повредена батерия за MacBook Pro/Air – включително на батериите за Mac залепени за корпуса на лаптопа. Разполагаме с необходимите инструменти и умения за безпроблемната смяна на такива батерии. Няма да оставим следи по капака на вашия MacBook, батерията ще бъде сменена без забележки по лаптопа.
  • Смяна на екран/дисплей и screen assembly на лаптоп Apple. При някои модели на MacBook Pro/Air съществува възможност за подмяна на самата матрица/екран на лаптопа, при други е възможна единствено подмяна на целия модул (screen assembly). Поначало Apple не предвиждат възможност за разглобяване на екраните на MacBook, такава възможност има при някои конкретни модели.
  • Смяна на букса на захранване на Apple MacBook. Ако буксата, в която се включва зарядното за Mac, е нагоряла или не контактува добре, ние ще извършим нейната подмяна.

Сервизът работи с клиенти от София, и страната.

Разполагаме с познанията и възможностите за отстраняване на повреди с високо ниво на сложност. Налично оборудване за работа с елементи на BGA монтаж – сменяме прегряла видео карта и чипсет на MacBook, извършваме реболинг при нарушен контакт между чипа и дънната платка.

В случай че вашият Apple MacBook загуби картина, не зарежда батерия, няма захранване,  не разпознава HDD, залят е с течност, или е със счупен екран – ние ще го приведем в работещо състояние, с гаранция върху извършеният ремонт.

Разполагаме с необходимото оборудване за диагностика и поправка на повредено дъно на MacBook. Откриваме и отстраняваме дефекта до елемент, което значително поевтинява ремонта на Apple лаптопа.

Една от най-често срещаните повреди е залят с течност MacBook. При такъв тип повреда обикновено се поврежда клавиатурата на Mac лаптопа, или trackpad. При обилно заливане течността е възможно да попадне и върху дънната платка и да причини дефект. При нас може да разчитате на професионална помощ в поправката на полят с течност Apple MacBook – почистване и смяна на повредена Mac клавиатура, ремонт на повредена дънна платка.

Друг популярен проблем е свързан с прегряване на Mac лаптопа. При нередовна профилактика и смяна на паста на процесор, лаптопът интензивно прегрява в работен режим и това е предпоставка за дефекти. Ако вашият Apple MacBook започне да работи по-бавно и корпусът загрява прекомерно, проверете работните температури. Ако те са високи, лаптопът има нужда от почистване, което е препоръчително да бъде извършено навреме, за да се избегне последваща повреда на дънната платка. В нашият сервиз за MacBook ще извършим почистване на Apple в рамките на работния ден.

Най-тежкият тип повреда е дефект в дънната платка. В повечето случаи ремонт е възможен, и в ценово изражение е многократно по-евтино  от подмяна на цялото дъно на вашият MacBook.

Всички извършени ремонти са с гаранция, стремим се да извършваме отстраняването на повредите в максимално кратки срокове и с високо качество на услугата.