Оригинална батерия A1321 за Apple MacBook Pro A1286 15″

Оригинална батерия за MacBook Pro и Air в „Quantum Computers“ – с гаранция и на добра цена. Поддържаме голямо разнообразие на батерии за лаптоп Apple в наличност.

Предлагаме смяна на батерия за MacBook закупена от нашият магазин, включително на батериите фабрично залепени за корпуса на лаптопа – в кратки срокове и без оставяне на следи.

Батериите за Apple MacBook Pro/Air могат да бъдат заявени  през форма за бърза поръчка без необходимост от регистрация, или по телефон. Или закупени на място в нашият магазин. Всички Apple батерии са придружени с гаранционна карта и касова бележка. Заявените продукти се обработват и изпращат на клиента в деня на поръчката, с куриер по избор и възможност за преглед преди плащане. Поръчки се приемат и обработват до 17.30 ч. – заявките след този час се изпращат на следващия работен ден. Ако не знаете с точност модела на батерията на вашия Mac – свържете се с нас по телефон или e-mail, и наш служител ще Ви консултира.

 

Безплатен монтаж на закупени от нас батерии за Apple MacBook , монтирани с винтове. Смяната на залепена за top case батерия за Mac е платена.

В Quantum Computers предлагаме оригинални батерии за MacBook Pro и  MacBook Air с 12 месеца гаранция, на разумна цена. Възможност за доставка на модели отсъстващи от наличност.

Ние сме вносител на оригинални батерии за Apple MacBook Pro/Air, които отговарят на точни параметри съобразно изискванията на производителя, и не носят риск за лаптопа.  Купувайки неоригинална  батерия за Apple, вие не само рискувате да станете жертва на некачествен продукт, но и да навредите на Вашият Mac. Мнозинството от продаваните „ментета“ на пазара често не могат да бъдат разпознати от контролера на дънната платка, работят с нисък капацитет, имат кратък живот, и в някои случаи са способни дори да предизвикат повреда.

Всички батерии за Apple MacBook Pro/Air монтирани с винтове се подменят безплатно, в момента на покупката (смяната на батерията отнема 10-20 мин.). Смяната на батерии залепени за корпуса е платена услуга – това касае моделите MacBook Pro произведени след средата на 2012-а година. Смяната на залепена MacBook батерия е трудоемка, изисква време и усилия. При това конструктивно решение Apple предвижда смяна на MacBook bateria в комплект с целия Top Case. Ние имаме отработена технология за смяна само на батерията, което естествено се отразява на крайната цена.

Кога MacBook батерията изисква смяна

Когато батерията за MacBook не се зарежда изобщо,  разрежда се по-бързо от обичайното, или вашият Mac изписва съобщение за грешка с батерията (replace soon / replace now / service battery).  Това обикновено означава че батерията е достигнала допустимият брой цикли, предвидени от производителя за правилното й функциониране, или има износени клетки с намален капацитет. Тогава е време за нова батерия. Обърнете се към нас за оригинални батерии за MacBook Pro и Air – на приемлива цена и с отлично качество.

Максимален допустим брой цикли на зареждане при батериите за MacBook

Според Apple, максимално допустимият брой цикли на батерия за Mac варира между 800 и 1200 цикъла, в зависимост от модела. Но при неправилна експлоатация или „несполучлива“ батерия капацитета на MacBook батерията може да се намали драстично и преди достигане на тези стойности – те са изцяло информативни. Обикновено собственикът на устройството е способен доста точно да определи дали батерията е за смяна – тя започва да се разрежда по-бързо от обичайното, или се появяват съобщения за грешка.

Демонтиране и смяна на външни, вътрешни и твърдо фиксирани батерии за MacBook

Батериите за MacBook могат да бъдат външни или интегрирани, в зависимост от модела. При външна батерия достъпът е директен. Интегрираната  Apple батерия е монтирана вътре в лаптопа, под долния капак.

Apple от дълго време не произвежда MacBook Pro и Air с външни батерии с директен достъп. При всички лаптопи Apple произведени след 2009-а година включително, за да се достигне до батерията се налага демонтиране на долния капак.

При интегрирана MacBook батерия монтирана с винтове, се налага частично разглобяване, за да бъде тя извадена и сменена. Разглобяването и поставянето на новата батерия изисква подходящи отвертки със специфични накрайници, предвидени от Apple. Ако използвате неподходящи инструменти, е възможно да се повредят винтовете захващащи батерията или капака на лаптопа, което е предпоставка за допълнителни проблеми.

При батериите за MacBook залепени за корпуса (top case) на лаптопа, смяната е желателно да се извърши от специалист, тъй като технологията по подмяна е специфична, трудоемка, и рискова – ако залепената Apple батерия бъде наранена/пробита при опита за демонтаж, е възможно дори да се възпламени. Или да бъде наранен горният капак на лаптопа – често срещан резултат при неправилно извършен опит за смяна на Mac батерия с неподходящи инструменти и методика.