0898 787 439, 0898 249 449
office@quantumcomputers.bg

Батерии за Apple MacBook

 

Безплатен монтаж на закупени от нас батерии за Apple MacBook

Сервиз за лаптопи Quantum computers предлага оригинални Apple батерии за MacBook Pro и  MacBook Air с 12 месеца гаранция и възможност за доставка на модели отсъстващи от наличност.

Ние сме вносител на оригинални батерии за Apple MacBook, които отговарят на точни параметри съобразно изискванията на производителя, и не носят риск за лаптопа.  Купувайки неоригинална  батерия за Apple, вие не само рискувате да станете жертва на некачествен продукт, но и да навредите на Вашия лаптоп.

Безплатен монтаж на закупени от нас MacBook батерии. Изключение правят батериите за Apple, твърдо фиксирани (залепени) върху Top Case-а на някои модели Mac, в тези случаи смяната на батерията е трудоемка, заплаща се, и отнема повече време. При това конструктивно решение производителят предвижда подмяна на Apple батерията в комплект с Top Case. Ние  можем да предложим отработена технология за подмяна на самата Mac батерия, което естествено се отразява на крайната цена, в полза на клиента.

Кога MacBook батерията трябва да се смени

Когато батерията за MacBook не се зарежда, или се разрежда по-бързо от обичайно, това обикновено означава, че е достигнала допустимият брой цикли, предвидени от производителя за правилното й функциониране, или има износени клетки с намален капацитет. Тогава е време за нова батерия. Обърнете се към нас за оригинални батерии за MacBook.

Максималният допустим брой цикли на зареждане на Apple батерия за MacBook

Максимално допустимият брой цикли на батерията варира при различните модели на Mac от гамата съвременни лаптопи Apple, и обикновено варира между 800 и 1200. Но при неправилна експлоатация капацитета на MacBook батерията може да се намали и преди достигане на тези стойности.

Демонтиране и смяна на външни, вътрешни и твърдо фиксирани батерии за MacBook

Батериите за MacBook могат да бъдат външни или интегрирани, в зависимост от модела. При външна батерия достъпът е директен. Интегрираната  Apple батерия е монтирана вътре в лаптопа, под долния капак.

При интегрирана батерия се налага частично разглобяване, за да бъде извадена и сменена . Разглобяването и поставянето на новата батерия изисква специални инструменти, предвидени от Apple. Ако използвате неподходящи инструменти, е възможно да се повредят винтовете захващащи батерията или капака на лаптопа, което е предпоставка за допълнителни проблеми.

При твърдо фиксирана MacBook батерия, която е залепена за корпуса на лаптопа, смяната трябва да се извърши от специалист, тъй като технологията по подмяна е специфична, трудоемка, и рискова – ако Apple батерията бъде наранена/пробита при опита за демонтаж, е възможно дори да се възпламени (виждали сме резултати от некомпетентна намеса). Или да бъде наранен горният капак на лаптопа – често срещан резултат при неуспешен опит за смяна на батерията.